O nama

Starački dom za smeštaj odraslih i starijih lica ABC Medic je luksuzan dom za stare namenjen osobama koje se iz najrazličitijih razloga , nalaze u stanju otežanog zadovoljavanja osnovnih potreba, kako fizioloških, zdravstvenih, tako i socijalnih. Stoga smo na raspolaganju za pružanje profesionalne nege pokretnim, polupokretnim ali i nepokrenim osobama. U našem Staračkom domu korisnicima su na raspolaganju ortopedska pomagala potrebna za olakšano kretanje poput hodalica i invalidskih kolica. Takođe raspolažemo prostorijama namenjenim za posebnu negu osoba u terminalnim fazama bolesti (tzv. palijativna nega) sa korišćenjem centralnog kiseonika, specijalnim medicinskim krevetom i antidekubitnim dušekom.

Sama zgrada je namenski građena za potrebe korisnika doma za stare. Ispunjava sve svetske standarde, pa tako ne postoje nikakve fizičke prepreke za kretanje korisnika (rampe za invalidska kolica, rukohvati, posebni medicinski kreveti, kupatila bez pragova na ulazu u tuš kabinu). U okviru zgrade nalazi se i lift, kako korisnici ne bi bili isključeni iz društvenih aktivnosti i svakodnevnih dešavanja unutar staračkog doma.

Naš dom za stare poseduje i prostrano dvorište sa puno zelenila i baštenskim nameštajem te korisnici mogu neke svoje aktivnosti obavljati napolju ili pak jednostavno uživati i družiti se sa svojim vršnjacima.